Branschlösningar

Indumate i Gävle samt Kommunen och Askarbäck i Uppsala är några av de företag som handlar stål, plåt, armering och mycket annat hos Handelsstål. Läs mer nedan om hur de drar nytta av en lokal och bred leverantör för att försörja sina verksamheter med metallprodukter.

Millimeterpassning när Askarbäck gjuter grund

Askarbäck gör husgrunder, oftast till villor i områden som Enköping, Grillby och Fullerö. Företaget har valt ett lokalt samarbete med Uppsala Handelsstål för hela sitt behov av armeringsprodukter.

- Vi är kända för att vara mycket noggranna i vårt arbete, berättar Leif Andersson, vd på familjeföretaget. När man gjuter en husgrund gäller det att det är rätt mått för det hus som ska sättas upp på den.

Uppsala Handelsstål levererar bl. a. armeringsmattor, armeringsbyglar och stänger till byggplatsen. Askarbäck lägger in grundplattan med armering, golvvärme och allt som har med vatten och avlopp att göra. Husgrunderna bebyggs sedan med olika husmodeller från Myresjöhus, Eksjöhus, Aneby och andra hustillverkare.

- Vi beställer exakt mängd material till varje hus och så kör Handelsstål ut och lägger det på plats vid bygget. Enkelt och smidigt.

Askarbäck Entreprenad

"Skönt med en leverantör som tar hand om hela vårt behov av armeringsprodukter.”

Rätt produkt i rätt tid avgörande för Indumate

InduMate är ett växande företag inom bl.a. montage, reparation, rörsvets och smide, ventilation och underhåll. Företaget har kontor i Gävle samt Karlstad, och målet är att bli ett nationellt företag.

- Vi köper lagervaror som plattjärn, plåt och balk, säger Niklas Nilsson, vd Indumate. Handelsstål kör ut materialet till oss, och vi behandlar det för vidare transport och installation ute hos våra kunder. Den slutliga destinationen för den färdiga produkten kan vara ute på en industri eller i en företagsbyggnad.

InduMate

"För oss är det mycket viktigt med snabb leverans av produkterna vi ska bearbeta, att vi får rätt mängder vid rätt tidpunkt och, inte minst, bra service."

Många olika metallprodukter behövs när kommunen fixar

Inom Uppsala Kommun är det mycket som ska repareras och ställas i ordning under årets säsongsskiftningar. Kommunen använder Uppsala Handelsstål för inköp av olika material.

- Kommunen har en hel del att ordna med, säger Gunnar Alm, vd på Uppsala Handelsstål. Det kan vara att det behövs nya räcken vid åkanten eller metallkanter för att avgränsa rabatterna i Stadsparken. Eller en fisktrappa uppe vid Ulva Kvarn, som ska förbättra lekmöjligheterna för aspen i Fyrisån.

För de servicearbeten som ska utföras behöver kommunen en hel del metallprodukter. Antingen åker man ut till Handelsstål på Björkgatan och hämtar det som behövs eller också körs materialet ut till kommunens olika arbetsställen.

Uppsala Kommun,

"Skönt att ha en lokal leverantör som har det mesta vi behöver inom metallprodukter, säger Stefan Orvendal på Stadsbyggnadsförvaltningen Uppsala kommun. Det går snabbt och enkelt att få fram det vi behöver.”