Gas och Plasmaskärning

Uppsala Handelsstål erbjuder nu en tjänst inom gas- och plasmaskärning. Tack vare plasmaskärning kan du få tillgång till skärning av hög kvalitet som skapar en effektiv produktionslinje.

Vad är gas- och plasmaskärning och hur fungerar det?

Gas- och plasmaskärning är en teknik som används för att skära och beskära metallplattor. Metoden går ut på att man använder en stråle av luft eller gas för att skära i materialet där det hettas upp. För att lyckas med denna typ av snitt så måste man uppnå mycket höga temperaturer på omkring 30000 grader Celsius. Med hjälp av en plasmaskärare, som använder elektricitet, får man fram en båge av ljus mellan materialet som ska beskäras och själva skärelektroden. Där en fiberlaser inte kommer att klara att ta sig igenom så kan plasmaskäraren göra jobbet och göra det möjligt att stapla flera metallark på varandra för att skära ut flera delar på en och samma gång.

Vad är fördelarna med gas- och plasmaskärning?

En av de största fördelarna med gas- och plasmaskärning är snabbheten. Plasmateknologin erbjuder inte bara snabbare beskärning utan också snitt som håller högre kvalitet. Det är det bästa och mest kostnadseffektiva sättet att skära i medeltjockt rostfritt stål och aluminium, oavsett om systemet är handhållet eller monterat på en CNC-maskin. Den klipper vanligtvis snabbt och med minimalt snitt, vilket ger ett jämnt snitt och smalare skär. Genom att förvärmning inte krävs, kan både tid och pengar sparas, och höga hastigheter kan uppnås, särskilt på tunnare metaller. Plasmaskärning ger också bättre prestanda när det gäller att skära staplade metaller.

När det gäller olika former, vinklar, rör eller kanaler, ger plasmaskärning ett mer exakt och snabbare sätt att skära. Det är också enklare att använda än många andra typer av skärsystem, vilket leder till ett behov av minimal rengöring. Eftersom det inte kräver lagring eller explosiva gaser med öppen låga, är det också säkrare att använda.

Genom att använda denna teknik kan du spara tid och pengar samtidigt som du ökar din produktionskapacitet. Dessutom kan du skära flera lager plåt samtidigt, vilket leder till en ökad effektivitet och lägre materialkostnader.

Vad kan du använda gas- och plasmaskärning till?

Tack vare den höga precisionen och snabbheten som denna teknik erbjuder, kan du använda gas- och plasmaskärning till en mängd olika ändamål. Du kan få skräddarsydda plåtar efter dina egna önskemål och behov, vilket gör det möjligt att skapa unika produkter och prototyper. Dessutom kan du skära i en mängd olika metaller som aluminium, koppar och stål.

Vilka är fördelarna med att använda Uppsala Handelsstål för gas- och plasmaskärning?

Handelsstål erbjuder material med certifikat och du har möjlighet att få en mer effektiv och kostnadseffektiv produktion. Detta hjälper ditt företag att spara tid och resurser samtidigt som ni uppnår högsta möjliga kvalitet. Vi kan även erbjuda ytterligare vidareförädling av materialet till färdigbearbetade ämnen. Plåtämnet kan till exempel bockas och/eller värmebehandlas. Ju mer vi kan göra, desto mer tid kan du spara.

Information

  1. Plasmaskärare Messer ProBlade med Hypertherm MAXPro  200A. strömkälla
  2. Gasskärning med SensoMat ALFA.
  3. Max plåtstorlek 3000×1500 från tjocklek 2-200 mm.

Kontakta oss

Du måste ange ett namn

Du måste ange en korrekt e-postadress

Du måste ange ett telefonnummer

Du måste ange ett meddelande

Något gick fel när meddelandet skickades. Var god försök igen senare.

Tack för din förfrågan! Vi återkommer snarast möjligt.